Omgeving Oudewater

Omgeving

Een bruisende historische kleine stad in een prachtige groene omgeving.

Oudewater is het oudste stadje in het Groene Hart en is bekend om de sfeervolle en monumentale binnenstad. De oorsprong van de stadsnaam Oudewater is niet bekend. Het meest waarschijnlijk is dat het een verbastering is van ‘oude (uiter)waarden’. Het stadje is ontstaan omstreeks 1100 daar waar de rivieren de Lange Linschoten en de Hollandse IJssel samen komen.


Stadslogement Oudewater
Stadslogement Oudewater
Stadslogement Oudewater

Oudewater bekijken
De toerist ziet het meteen en Oudewaternaren zelf ervaren het ook nog altijd: Oudewater heeft prachtige monumentale pandjes, schitterende geveltjes, sfeervolle straatjes en een geweldig marktplein om te bekijken. Dus dwaal rond en geniet van al het moois dat Oudewater te bieden heeft!

Oudewater bekijken via stadswandeling en musea
Bekijk Oudewater eens via een stadswandeling, met of zonder gids. Het is een belevenis: zo veel historische pandjes, mooie monumenten, kunst en cultuur, typische kerken en aardige musea! Waaronder museum de Heksenwaag. Want wie Oudewater zegt, zegt ook heksen, heksenwaag en heksenvrijstad.
Oudewater heeft iets magisch, iets betoverends, iets mystieks. Oudewater heeft magie. Dat is te voelen, proeven en ervaren in een wandeling door de stad.

Wandelen
Lekker wandelen in Oudewater en genieten van de prachtige binnenstad met of zonder gids is een unieke ervaring. In de omgeving van Oudewater valt er ook veel te genieten van het buitenleven.

Fietsen
Oudewater ligt in het Groene Hart van Nederland: dus vanuit Oudewater door het polderlandschap fietsen is een unieke ervaring. Vanuit Oudewater zijn allerlei aardige omliggende plaatsen via pittoreske routes te bereiken.

Varen
Varen kan op twee manieren. Het is mogelijk om in Oudewater mee te varen met een historische grachtenvaert of unieke schutvaert en zo Oudewater eens op een andere manier bekijken. Meevaren kan ook met de exclusieve avondvaert naar Montfoort, via Linschoten – met een kortere of langere stop – en dan over het riviertje de Lange Linschoten weer terug. Daarnaast zijn er mogelijkheden om boten, sloepen en kano’s te huren en de prachtige omgeving vanaf het water te beschouwen.

Er is nog veel meer te zien en te beleven in Oudewater!

Bron: www.oudewater.net